Przechowując poniżej -18°C najlepiej spożyć przed końcem: patrz nadruk z boku kartonika.
Przechowywanie w domu:
* (-6°C) 4 dni
** (-12°C) 3 tygodnie
*** (-18°C) do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika).
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
To jest dla nas ważne:
Mintaj filetujemy i mrozimy na morzu
Razem z FRoSTĄ chronisz morza!
Dziękujemy za wybór produktu spełniającego globalne standardy MSC w zakresie zrównoważonego rybołówstwa. Razem chronimy ryby dla obecnych oraz przyszłych pokoleń. www.msc.org/pl
Skąd pochodzą nasze składniki?
Nie mamy tajemnic.
Sprawdź na www.frostafoodtracker.pl
Ryba jest surowcem naturalnym i mimo restrykcyjnej kontroli procesu filetowania, możliwe jest, że w tym produkcie znajdą się małe ości (wyrostki ościste).
Paluszki rybne w złotej, chrupiącej panierce, podsmażane. Produkt głęboko mrożony.
Może zawierać śladowe ilości mięczaków.
filety z mintaja (65%) (mrożone na morzu, bezpośrednio po połowie, z certyfikowanych łowisk MSC)
panierka sypka (15%) (mąka pszenna, sól, papryka, kurkuma, drożdże)
olej słonecznikowy (z pierwszego tłoczenia, nieekstrahowany chemicznie)
woda
mąka pszenna
skrobia ziemniaczana (niemodyfikowana chemicznie)
sól (bez substancji przeciwzbrylających)
Zawiera: ryba, pszenica
Może zawierać: mięczaki
Barwniki: Nie zawiera
Wzmacniacze smaku: Nie zawiera
Aromaty: Nie zawiera
| Na 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 777 kJ / 185 kcal |
Tłuszcz | 8,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 14,4 g |
- w tym cukry | 0,7 g |
Białko | 13,1 g |
Sól | 0,95 g |
Wymiar liczbowy: 300
Cechy: 100% naturalnego smaku, bez wzmacniaczy smaku, bez barwników, bez aromatów
Rozmiar opakowania: 300
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 10 sztuk/sztuki
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku: Patelnia: Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Zamrożone paluszki smaż na średnim ogniu przez 6 minut, od czasu do czasu przewracając. Od postaci zamrożonej
Piec w piekarniku: Nasza rekomendacja Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Zamrożne paluszki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez około 12 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 9 minut). Od postaci zamrożonej
Producent: FRoSTA Sp. z o.o.
FRoSTA sp. z o.o.
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz
tel. 52 36 06 780 (8.00-15.00)
www.frosta.pl
www.facebook.com/frosta.polska