Do bezpośredniego spożycia stosować w rozcieńczeniu 1:2.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ocet spirytusowy 10% Jamar to najchętniej wybierany ocet w Polsce. Nie zawiera żadnych dodatków. Idealnie nadaje się do marynowania warzyw, grzybów oraz mięs.
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to dawka codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji, czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
Jesteśmy uznanym w Polsce i Europie producentem przetworów warzywnych i owocowych. Od samego początku stawiamy na jakość i naturalny smak naszych produktów. Bogate doświadczenie rynkowe pozwala nam każdego dnia odpowiadać na zmieniające się potrzeby konsumentów. Mamy świadomość znaczenia jakości surowców, z których produkujemy nasze przetwory, dlatego stale rozwijamy naszą firmę, kierując się trendami proekologicznymi.
Ogórki marynowane z przyprawą curry
Składniki:
- Ogórki (krótkie)
- Ocet spirytusowy 10% Jamar - 1 szklanka
- Woda - 1,5 litra
- Cukier - 2 szklanki
- Sól - 2 łyżki
- Curry - 3 łyżeczki
- Koper, Natka selera, Cebula
Wykonanie: Wodę, ocet, cukier, sól i curry zagotować. Do każdego słoika włożyć: koper, liść selera (większy), cebula 1/8 grubo krojona, 1 łyżeczka gorczycy i ogórki zielone pokrojone wzdłuż na ćwiartki. Zalać wrzątkiem zalewy, włożyć do gorącej wody i gotować 5 minut od zagotowania.
Ocet spirytusowy 10% kwasowości.