Sposób przyrządzenia:
Wsyp do kubka 2 łyżeczki Inki (4 g).
Zalej gorącą, ale nie wrzącą wodą lub mlekiem (200 ml).
Wymieszaj!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Facebook: inkapl
Instagram: inka.pl
www.inka.pl
Nasz przepis
Inka z kruszoną chałwą
Skład
3 łyżeczki kawy Inka
200 ml napoju sojowego od Inki lub mleka
20 g chałwy
2 łyżeczki konfitury wiśniowej lub z czarnej porzeczki
spieniony napój sojowy lub mleko
Przygotowanie
Na dno kubka wkładamy konfiturę (z jak najmniejszą ilością owoców). Do małego rondelka wlewamy napój sojowy lub mleko oraz dodajemy do niego pokruszoną chałwę. Podgrzewamy do momentu, aż chałwa się rozpuści. Dodajemy Inkę i dobrze mieszamy, nie zagotowujemy. Wlewamy całość do kubka i dekorujemy spienionym napojem sojowym.
zboża 78% (jęczmień, żyto)
cykoria
Zawiera: jęczmień, żyto
| w 100 g produktu instant | w porcji (4 g) | % RWS* w porcji (4 g) |
---|
wartość energetyczna | 1523 kJ/ 360 kcal | 61 kJ/ 14 kcal | 1% |
tłuszcz | 0,2 g | 0 g | 0% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0 g | 0% |
węglowodany | 79 g | 3,2 g | 1% |
w tym cukry | 12 g | 0,5 g | 1% |
błonnik | 13 g | 0,5 g | - |
białko | 4,8 g | 0,2 g | 0% |
sól | 0,19 g | 0 g | 0% |
* RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) | | | |
200 g Inki klasycznej to około 50 porcji. | | | |
Wymiar liczbowy: 200
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski
100% naturalnych składników
Produkt polski
prosty skład
odpowiednia dla wegan
bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
bez kofeiny (może być pita o każdej porze dnia i nocy)
dla kobiet w ciąży, matek karmiących i dzieci 3+
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 50 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 200 g Inki klasycznej to około 50 porcji.
Producent: GRANA sp. z o.o.
GRANA sp. z o.o.,
ul. Piłsudskiego 1,
32-050 Skawina