Spożywać po obróbce termicznej.
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 1 dzień
**-12 °C - 2 tygodnie
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Mieszanka po węgiersku
Hortex Mieszanka po chińsku
Hortex Mieszanka po meksykańsku
Kulinarne inspiracje Hortex
Tarta z ricottą i mieszanką warzyw po włosku
Składniki:
farsz:
- Mieszanka po włosku Hortex - 1 opakowanie
- 250 g sera ricotta
- 100 ml śmietany
- 2 jajka
- świeży tymianek
- sól, pieprz
ciasto:
- 200 g mąki pszennej
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 2 żółtka
- 1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Z mąki, 2 żółtek, śmietany i soli zagnieć ciasto i włóż do lodówki na około 30 min. Po tym czasie schłodzonym i rozwałkowanym ciastem wyłóż spód formy na tartę. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C około 10 minut. Podpieczone ciasto wyjmij z pieca i ułóż na nim lekko rozmrożone warzywa. Następnie ricottę wymieszaj ze śmietaną, jajkami i tymiankiem. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę wylej na warzywa i ponownie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °C na około 40 minut. Tartę podawaj ciepłą.
Mieszanka po włosku. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten. Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: cukinia, fasola szparagowa płaskostrąkowa, marchew, kalafior, głąbiki brokułu, brokuł
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja
| Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 106 kJ / 25 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 2,9 g |
w tym cukry | 1,8 g |
Błonnik | 2,3 g |
Białko | 1,8 g |
Sól | 0,05 g |
Wymiar liczbowy: 450
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: bez rozmrażania Garnek: zawartość opakowania wsypać do osolonej, wrzącej wody. Gotować ok. 8-10 minut, odcedzić. Jarzyny podawać polane stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką, zapiekane z ostrym serem lub posypane przyprawą typu włoskiego (mieszanka oregano, bazylii, cząbru i czosnku). Od postaci zamrożonej
Smażyć w płytkim tłuszczu: bez rozmrażania Patelnia: Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i wsypać zawartość opakowania. Smażyć bez przykrycia ok. 8-10 minut od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą typu włoskiego (mieszanka oregano, bazylii, cząbru i czosnku). Dla wzbogacenia smaku gotową mieszankę można posypać parmezanem. Od postaci zamrożonej
Producent: Polski Ogród Sp. z o.o.
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
www.hortex.pl