Przechowywać w suchym miejscu.
Polecam, Ewa Wachowicz
smakistyl.pl
Gotuj smacznie, jedz stylowo
Czy wiesz że...
Ostra papryka zawiera kapsaicynę, która nadaje jej charakterystycznego, pikantnego smaku.
Wypróbuj również
Appetita Proszek do pieczenia
Appetita Cukier wanilinowy
Pikantna rolada z boczku
Przygotuj:
1 kg boczku surowego bez kości, 4 łyżki soli, 8 łyżek cukru brązowego, 4 łyżki musztardy sarepskiej, 10 łyżek siekanej natki pietruszki
Wymieszaj natkę pietruszki z 3 łyżkami ostrej papryki, musztardą, solą i cukrem oraz natrzyj tym wewnętrzną stronę boczku. Odstaw do lodówki na 3 godziny. Zroluj boczek tak, by zamknąć przyprawy w środku. Zwiąż sznurkiem i piecz w temperaturze 160°C przez ok. 1,5 godziny. Odstaw do ostygnięcia. Podaj pokrojony w plastry.
Produkty Appetita:
- Papryka ostra mielona
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.domowesekrety.pl
Papryka ostra mielona
Może zawierać
gluten,
gorczycę,
seler,
soję,
mleko i
jaja.