Energia w 100 g: 212 kJ/ 51 kcal
Sposób przygotowania - bez rozmrażania
Gotowe do spożycia po rozmrożeniu. Owoce mogą być również użyte do: ciast, lodów, bitej śmietany, galaretek, kompotów czy koktajli.
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C / 4 dni
** -12°C / 1 miesiąc
*** poniżej -18°C / do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Więcej pysznych przepisów na:
www.hortex.pl
Kwaśność czarnych porzeczek złamie słodkość każdego deseru powodując jego wyśmienitą kompozycję smakową. Nadają się również do konfitur czy do dań wytrawnych np. mięsnych.
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Mieszanka kompotowa
Hortex Jagody leśne
Hortex Śliwki bez pestek
Kulinarne inspiracje Hortex
Ciasto owsiane z porzeczką
Składniki:
- Czarna porzeczka Hortex - 1 opakowanie
ciasto:
- 200 g mąki owsianej
- 100 g masła
- 100 g cukru
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru pudru
- szczypta soli
kruszonka:
- 100 g cukru trzcinowego
- 100 g mąki owsianej
- 80 g masła
- 80 g płatków owsianych
Gotowe w 80 minut
Przygotowanie:
Zagnieć ciasto ze wszystkimi składnikami i wstaw je na pół godziny do zamrażalnika, żeby stężało. To samo zrób z kruszonką. Po tym czasie wyjmij z zamrażalnika ciasto, zetrzyj je na tarce i równomiernie poukładaj na natłuszczonej blasze. Następnie ułóż na nim porzeczki i całość posyp kruszonką. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 50 minut. Kiedy wystygnie, posyp je po wierzchu cukrem pudrem.
Czarna porzeczka. Produkt głęboko mrożony
Produkt może zawierać:
seler,
gorczycę,
mleko,
jaja, mąkę
pszenną