Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu.
Szybki sposób przygotowania: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 min. W zależności od preferowanej konsystencji ryżu czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, odsączyć, rozerwać wzdłuż drobnej perforacji i przesypać ryż do garnka z uprzednio przyrządzonym sosem z ulubionych składników, np. z sosem z grzybami, z warzywami, z mięsem lub z owocami morza. Wymieszać ryż ze składnikami i podgrzewać razem około 5 min. Na końcu można dodać łyżkę masła lub gęstą śmietanę i starty ser. Całość wymieszać, przełożyć na talerz i ozdobić natką pietruszki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ryż risotto Carnaroli uważany jest za najlepszy ryż do przygotowania włoskiej potrawy - risotto. Jest to ryż średnioziarnisty, który po ugotowaniu na miękką, zwartą i aksamitną konsystencję. Ryż risotto posiada niską zawartość tłuszczu i niską zawartość cukrów. Jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym.
Sonko = Risana
Nowa marka - niezmienna jakość
Risana Ryż 3 kolory
Risana Ryż dziki
RIsana Ryż sushi
Risana - o ryżu wiemy wszystko
www.risana.pl
Ryż risotto