Przechowywać w suchym miejscu.
Polecam, Ewa Wachowicz
smakistyl.pl
Gotuj smacznie, jedz stylowo
Czy wiesz że...
Pieprz ziarnisty powinien być dodawany do potraw na początku jej przyrządzania a pieprz mielony na końcu.
Smak i Styl w Twojej Kuchni gwarantują
Appetita
Kenwood
Przygotuj:
400 g pomidorków truskawkowych, ½ posiekanej cebuli, ½ szklanki brązowego cukru, 1½ łyżki octu jabłkowego, ½ łyżeczki soli
Pomidorki truskawkowe po diabelsku
Pomidorki natnij na szczytach i wytnij miejsce po szypułkach. Sparz we wrzącej wodzie i natychmiast schłodź w wodzie z lodem. Obierz ze skórki. Do rondla wsyp cukier i podgrzewaj na małym ogniu, aż się rozpuści. Dodaj cebulę i wymieszaj drewnianą łyżką. Dodaj ocet, pieprz i sól. Zamieszaj, a gdy wszystko się połączy dodaj pomidorki. Gotuj potrząsając rondlem przez kolejną minutę, aby obtoczyć pomidorki w marynacie. Podaj na zimno lub gorąco.
Produkty Appetita:
- Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny mielony
Może zawierać
gluten,
gorczycę,
seler,
soję,
mleko i
jaja.