Przechowywać w suchym miejscu
www.facebook.com/ diamantowa.kuchnia
- Efektowna posypka na wypieki i desery
- Duże, ozdobne kryształy
- Nie zmienia zabarwienia podczas pieczenia
Migdałowe kruche ciasteczka
Składniki: 160 g cukru Diamant, 150 g zimnego masła, 200 g tartych migdałów, 100 g mąki pszennej, 2 żółtka, szczypta soli.
Do posypania: 100 g cukru Diamant Dekoracyjnego, 1 białko do posmarowania.
Przygotowanie: Masło posiekać na drobne kawałki, włożyć do miski, dodać pozostałe składniki. Wymieszać i opuszkami palców wyrobić na jednolitą masę. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schładzać w lodówce przez ok. 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wycinać ulubione kształty. Wierzch każdego ciasteczka posmarować roztrzepanym białkiem i posypać cukrem Diamant Dekoracyjnym. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 12-15 min.
Rada: tarte migdały można zastąpić orzechami laskowymi.
Cukier biały kat. 1.
Producent: Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl
Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie.
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061