Diamant Cukier dekoracyjny 1 kg

Nowy produkt

11,99 zł

5907069001960

szt

Przechowywać w suchym miejscu
www.facebook.com/ diamantowa.kuchnia
- Efektowna posypka na wypieki i desery
- Duże, ozdobne kryształy
- Nie zmienia zabarwienia podczas pieczenia
Migdałowe kruche ciasteczka

Składniki: 160 g cukru Diamant, 150 g zimnego masła, 200 g tartych migdałów, 100 g mąki pszennej, 2 żółtka, szczypta soli.
Do posypania: 100 g cukru Diamant Dekoracyjnego, 1 białko do posmarowania.

Przygotowanie: Masło posiekać na drobne kawałki, włożyć do miski, dodać pozostałe składniki. Wymieszać i opuszkami palców wyrobić na jednolitą masę. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schładzać w lodówce przez ok. 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wycinać ulubione kształty. Wierzch każdego ciasteczka posmarować roztrzepanym białkiem i posypać cukrem Diamant Dekoracyjnym. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 12-15 min.

Rada: tarte migdały można zastąpić orzechami laskowymi.
Cukier biały kat. 1.
Jednostka miaryszt
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna1700 kJ
Wartość energetyczna400 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany100 g
w tym cukry100 g
Białko0 g
Sól0 g

Wymiar liczbowy: 1
typ Gruba Rafinada
idealny do ozdabiania wypieków
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg

Producent: Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl

Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie.
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061